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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  21/10/2009
Data da última atualização:  09/09/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PEREIRA, M. J. Z.; MOREIRA, J. U. V.; MEYER, M. C.; KLEPKER, D.; MONTALVAN, A. R.; PÍPOLO, A. E.; TOLEDO, J. F. F.; KASTER, M.; ARIAS, C. A. A.; CARNEIRO, G. E. S.; OLIVEIRA, M. F.; SOARES, R. M.; ALMEIDA, A. M. R.; DIAS, W. P.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; ABDELNOOR, R. V.; BROGIN, R. L.; MELLO FILHO, O. L.; ARANTES, N. E.
Afiliação:  Monica Juliani Zavaglia Pereira, Embrapa Soja; José Ubirajara Vieira Moreira, Embrapa Soja; Maurício Conrado Meyer, Embrapa Soja; Dirceu Klepker, Embrapa Soja; RICARDO MONTALVAN DEL AGUILA, CPAMN; Antonio Eduardo Pípolo, Embrapa Soja; José Francisco Ferraz de Toledo, Embrapa Soja; Milton Kaster, Embrapa Soja; Carlos Alberto Arrabal Arias, Embrapa Soja; Geraldo Estevam de Souza Carneiro, Embrapa Soja; Marcelo Fernandes de Oliveira, Embrapa Soja; Rafael Moreira Soares, Embrapa Soja; Álvaro Manuel Rodrigues Almeida, Embrapa Soja; Waldir Pereira Dias, Embrapa Soja; Mercedes Concórdia Carrão-Panizzi, Embrapa Soja; Ricardo Vilela Abdelnoor, Embrapa Soja; Rodrigo Luis Brogin, Embrapa Soja; Odilon Lemos de Mello Filho, Embrapa Soja; Neylson Eustáquio Arantes, Embrapa Soja.
Título:  Cultivares de soja BRS 278RR e BRS 279RR: descrição, comportamento e indicação para cultivo para os estados do Tocantins, Maranhão e Piauí.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 5., 2009; MERCOSOJA, 2009, Goiânia. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2009. p. 230, trab. 421. Editado por Adilson de Oliveira Júnior, Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann Campo, César de Castro
Idioma:  Português
Notas:  Trabalho publicado também em 1 CD-ROM em Resumos Expandidos do CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 5., 2009; MERCOSOJA, 2009, Goiânia. Autoria: MONTALVÁN, A. R.[i.e. AGUILA, R. M. D.].
Thesagro:  Melhoramento Genético Vegetal; Planta Transgênica; Soja.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/58141/1/421soja0001.pdf
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Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN23690 - 1UPCRA - PPS 451/092009.00451
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/10/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ARAÚJO, J. S. de; ARAÚJO, C. de A.; MACEDO, A.; SILVA, C. de S.; NOVAES, J. J. da S.; LIMA, D. O.; BORGES, E. N.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.
Afiliação:  JANIELE SANTOS DE ARAÚJO, UNIVASF; CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVASF; AMÉLIA DE MACEDO, UNIVASF; CRISLANE DE SOUZA SILVA, UNIVASF; JUDICAEL JANDERSON DA SILVA NOVAES, UNIVASF; DENESON OLIVEIRA LIMA, UNIVASF; ELIZÂNGELA NUNES BORGES, UNIVASF; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; FLEMING SENA CAMPOS, Bolsista CNPq.
Título:  Fermentation dynamics, nutritional quality, and heating capacity of mixed silages of elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) and Leucaena (Leucaena leucocephala).
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e189466, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.11606/issn.1678-4456.bjvras.2022.189466
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Leucaena has been used to make mixed silages to obtain nutritional enrichment of the silages. Thus, the inclusion of Leucaena as an additive in mixed elephant grass silages can reduce fermentation losses, and increase the nutritional value and aerobic stability of the mixed silage without changing the fermentation profile. This study evaluated the fermentation profile, nutritional composition, and aerobic stability of elephant grass silages combined with different levels of Leucaena. A total of five inclusion levels of Leucaena (0, 20, 40, 60, and 80% on a dry matter basis) were added to elephant grass silages. A completely randomized design was adopted, with 5 treatments and 3 repetitions, totaling 15 experimental silos that were opened after 30 days of sealing. Fermentation profile, chemical composition, and aerobic stability were analyzed. A descriptive analysis of temperature and pH peaks during aerobic stability was performed. The increase in the inclusion of Leucaena in the composition of silages reduced gas and effluent losses, neutral and acid detergent fiber, cellulose, lignin, total and fiber carbohydrates, and total digestible nutrients, and resulted in increased dry matter, ether extract, and crude protein. A quadratic effect of treatments was found for the temperature to reach the maximum pH (P=0.009). Aerobic stability remained constant after 40% Leucaena inclusion in the composition of elephant grass silages. The inclusion of Leucaena up to 80% in the composit... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição nutricional; Conservação de forragem; Leucena; Perdas por efluente; Perfil fermentativo; Semiárido.
Thesagro:  Capim Elefante; Fermentação; Leucaena Leucocephala; Matéria Seca; Nutrição Animal; Pastagem; Pennisetum Purpureum.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Dry matter intake; Fermentation.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147131/1/Fermentation-dynamics-nutritional-quality-and-heating-capacity-of-mixed-silages-of-elephant-grass-2022.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60088 - 1UPCAP - DD
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